Автор: Тим Патерсън
Обем: 464 стр.
Размер в мм.: 165 х 235
Издател: АлексСофт
Корица: Мека
Година на издаване: 2021
Състояние: На склад при досатвчик
Наслаждавайте се на правенето (и пиенето) на ваши собствени първокласни вина.
Правенето на висококачествени вина е забавно и лесно. Този задължителен за притежаване наръчник ви дава лесни за следване инструкции за всичко от избирането на правилното грозде и правилното оборудване до мачкането и ферментацията, до остаряването и бутилирането на вашето вино. Награждаваният домашен винар Тим Патерсън осигурява съвети как да правите всеки стил вино: червено, бяло, сухо, сладко и пенливо. Скоро семейството и приятелите ви ще вдигат тостове с вашите възхитителни творения!
В книгата:
- екипирайте се, снабдете се с инструментите, които са ви нужни, и създайте проект за функционираща винарна, без значение колко малко е помещението;
- изберете страхотно грозде, изследвайте опции, от свежо до замразено и разберете какво количество ви трябва;
- правете червени вина, които впечатляват, научете доказани техники за червени вина, включително дръзко Бордо и поразителни вина от Рона;
- създавайте вкусни бели вина, правете Шардоне и Совиньон Блан като професионалисти, благодарение на експертни съвети;
- изследвайте други стилове вина, помислете за розово с освежаващи розета и угодете желанието си за сладко с вкусни десертни вина;
- оставете вашето вино да остарее до съвършенство, преценете ползите от съхраняването му в стъкло или в бъчви и изчислете идеалното време за отлежаване.
Отворете книгата и открийте:
- съвети и тайни за винарство от професионални винари;
- позволими сортове грозде, от които става вкусно вино;
- как да тествате и коригирате вашия сок преди ферментация;
- щамовете дрожди, които не са правилни за вашето вино;
- грешките, които трябва да избягвате, и съвети за откриване на проблеми;
- малки вина с голяма привлекателност;
- дали да използвате американски или френски дъб или изобщо дъб.
Тим Патерсън пише за вино и прави някои от собствените си вина в Бъркли, Калифорния. Той е сътрудник с колонката “Inquiring Winemaker” за индустриалното списание “Wines & Vines” като разучава теории и техники за винарство и говори за правенето на домашни вино от няколко години на страниците на “WineMaker”. Той е спечелил десетки златни медали, двойно златни медали и Best of Shows от аматьорски състезания за винарско в Калифорния.