Празните калории: Защо храната ни е изпразнена от микроелементи и как да си ги набавим
Автор:Джейсън Калтън,Мира Калтън
Издателство:Кръгозор
Година:2013
Страници:256
Корица: мека корица
Състояние: добро
Език: Български
Защо храната ни е изпразнена от микроелементи и как да си ги набавим
Диета, пълна с плодове, зеленчуци, без мазнини, с редовно приемане на мултивитамини трябва да ни дари с добро здраве, нали така? Някои от най-твърдите ни убеждения – включително за ползите от това сами да произвеждаме храната, която консумираме – ще бъдат преобърнати с главата надолу в новата книга за здравето и храненето „Празните калории”. Д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън без празни приказки разкриват голата истина за това, което ядем, и как неволно навиците ни саботират нашето здраве. Тайната се крие в микроелементите (витамините, минералите и др.), които не присъстват в хранителния ни режим като следствие на начина ни на живот. Провеждайки в продължение на шест години проучване из целия свят, д-р Джейсън Калтън и съпругата му Мира Калтън откриват, че съвременните практики (като международното разпространение на храни, технологизираното земеделие и обработката на храната) създават храни, пълни с празни калории – калории, лишени от всякаква реална хранителна стойност.
Авторите разбиват плана си на три прости стъпки и ни показват как да се сдобиваме с по-качествени продукти, как да елиминираме нездравословните си навици и как да изберем нужните за нас хранителни добавки.
Според д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън ние получаваме необходимия калориен минимум, заложен в най-популярните диети, но всъщност приемаме... празни калории. Защото в тях има дефицит на микроелементи – така необходимите ни витамини, минерали, ЕМК и допълнителни хранителни микроелементи.
Замърсяването на природата и обедняването на почвите
Транспортът, съхранението и начините на приготвяне на храните
Лекарствата, стресът, тютюнопушенето, всякакви диети, на които се подлагаме, и дори фитнесът
Конкуренцията на различните микроелементи
Наличието на две киселини в едни от най-полезните храни като спанак, бобови, зърнени храни и др.
ограбват организма ни от полезните хранителни елементи. Това ни кара да изпитваме глад, в следствие на което пълнеем, стигаме до затлъстяване. И... се разболяваме.
Как да избегнем този бич на 21. век?
„Празните калории”:
Предлага съвети и тестове, чрез които с три лесни стъпки да си осигурим достатъчно микроелементи
Разкрива кои микроелементи са в конкуренция и взаимно се унищожават и кои са в синергия и засилват действието си
Дава информация кой витамин и минерал съответно може да излекува остеопороза, депресия, да предотврати рака, да забави стареенето и да стопи килограми
Предлага Азбука на правилното приемане на добавки
Дава референтните дневни дози на прием на микроелементи
Всичко, което сте си мислили, че знаете за всекидневния си режим, за витамините, за теглото, за диетите си и за сутрешната си чаша портокалов сок... ще се промени!