Шеф Иван Манчев - Мечти и кошмари (твърди корици)
Доставка
Лично предаване; Купувача
61 рецепти от шеф Манчев.
"Мечти и кошмари" - новата книга на шеф Манчев, който стана един от любимците на България с участието си в хитови риалити формати!
Ако си мечтаете да видите кулинарния бизнес отблизо, не пропускайте това пътешествие в света на ресторантьотството, което ще ви разкрие тайните от кухнята!
"Мечти и кошмари" е автобиографична книга, в която Иван Манчев откровено говори за ключовите моменти от своя професионален път, които са го превърнали в това, което е днес. Тук ще откриете:
първите му спомени, асоциирани с храна;
годините в техникума в Банкя, през които е получавал основите на професионалните си познания;
началото на готварската му кариера;
натрупването на безценен опит в най-първокласния за своето време хотел в страната ни;
първите стъпки в ресторантьорския бизнес;
интересни срещи с хората от бранша;
изпитанията и предизвикателствата, пред които е изправен при специализациите си в Швейцария;
подробности от началото и развитието на работата му по телевизионни формати.
Отделна част е посветена на риалити предаването "Кошмари в кухнята", което превърна Иван Манчев в едно от най-разпознаваемите лица в българския ефир. С присъщата си
откровеност, той разказва за грешките в ресторантьорството, като се
позовава най-вече на опита си, натрупан в предаването. Опирайки се на
огромните си познания в професията, Манчев дава множество важни
препоръки на всички, които работят в бранша, или смятат на започнат свой
бизнес в тази сфера.
Гост в изданието е шеф готвачът Анди Цауг,
които, с работата си, успява да заслужи най-престижното отличия в
ресторантьорството - звезда "Мишлен". Той служи за пример на шеф Манчев и
му дава стимул да започне собствени си бизнес, а в "Мечти и кошмари" представя пред читателя своето петстепенно меню дегустационно меню - висш пилотаж в кулинарното изкуство.
Иван Манчев е
български шеф-готвач, който се изявява като водещ на телевизионни
проекти и автор на книги. Той има свой ресторант в софийския квартал
Лозенец, който развива от 2003 г. насам. Мястото се слави с отбраната си
кухня, високия стандарт на качество на приготвяне на храната и уютната
си атмосфера.
Учредител е на Националната
асоциация на професионалните готвачи (НАПГ) в България, с която взема
участие в редица турнета и кулинарни конкурси по цял свят. Българският
отбор извоюва много престижни награди и авторитет с тези си участия.
Преглеждания: 717
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 4.6 от 130 гласа.