Остриетата са изработени от неръждаема стомана 4CR13, която се използва широко в производството на висококачествени готварски ножове. Острието става по-остро, което може да предотврати ръжда и корозия. Тази кухненска ножица може да се използва за рязане на пуйка, сурово месо, зеленчуци, барбекю, риба и др.
Този тип кухненски ножици са разделени на зона за остро рязане и зона за рязане на кости; острата зона на рязане е проектирана с назъбвания, режещият ръб на зъбния трион е по-остър, а храната и режещият ръб са по-подходящи за неплъзгане. Зоната на срязване на костта е проектирана с извивка. Дъгата ще направи твърдите предмети по-добре задържани и противоплъзгащи. В същото време, използвайки пружинния режим, ще работите по-бързо и с по-малко усилия.
Два дизайна на заключване на шарка могат да поддържат вашите тежки ножици при различни условия. В заключен режим безопасността е максимална, за да се предотврати случайно отваряне на разреза. При тежка работа по рязане режимът с пружинно натоварване може да намали натиска върху ръката.
Ергономичната дръжка от алуминиева сплав е удобна за ръката и пасва на формата на ръката. Дизайнът на отвора за окачване поддържа друг нов метод за съхранение.