Доставка с Еконт
111

Лъкове и арбалети

Русия ще снабди Беларус със системи „Искандер-М“
Русия ще снабди Беларус със системи „Искандер-М“
преди 5 минути
Дъжд и гръмотевици
Дъжд и гръмотевици
преди 14 минути
« Предишна 1 2
Текуща категория: Обяви за Лъкове и арбалети
Оценете обявите за “Лъкове и арбалети”
Оценка 4.6 от 78 гласа.

Ако сте открили своето хоби в стрелбата, сте попаднали на точното място. В онлайн каталога на Базар.бг можете да закупите стотици лъкове и арбалети с отлично качество.

С какво се различава лъкът от арбалета

Двете спортни приспособления се базират на устройството на едноименните оръжия, общото между които е, че изстрелват стрели.

Лъкът е доста по-старият и познат за повечето древни култури вариант. Състои се от тяло (твърдата част, която има ръкохватка и рамо, което е по-гъвкаво и пружинира при огъването) и тетива (еластична част - придава ускорение). Стреля се чрез силата на човека, която оръжието превръща в кинетична енергия и я придава на стрелата.

Арбалетът се появява през Средновековието. Той е базиран върху устройството на стрелата, към което е добавен приклад. Има спусков механизъм, с който стрелата може да се застопори. Това позволява по-добро прицелване, тъй като стрелецът разполага с време.

За какво могат да се използват

Традиционните лъкове не се използват по оригиналното си предназначение и не участват в битки. Те служат за занимания за свободното време, като със спортна стрелба, различни състезателни игри и лов.

Как Bazar.bg помага при избора

  • Огромен избор на различни видове лъкове и арбалети (дървени, мощни, спортни);
  • Нови и втора ръка;
  • Ниски цени;
  • Нови обяви всеки ден;
  • Предлагане на услуги в раздела (изработване, ремонт, тренировки);
  • Ползване на доставка с отстъпка.