Доставка с Еконт

1000 мозъка. Нова теория за интелекта → Обява 44515929

1000 мозъка. Нова теория за интелекта
гр. София, Люлин 6 Наблюдавай

Публикувана/обновена на 25 април в 21:54 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Автор: Джеф Хокинс
Обем: 280 стр.
Размер в мм.: 165 х 230
Издател: Сиела
Корици: Мека
Година на издаване: 2024
Състояние: На склад при доставчик

Как мозъчните клетки се обединяват, за да създадат интелекта и съзнанието? По какъв начин си взаимодействат, за да могат да прочетат книга, да научат нов език, да създадат нова теория? Въпреки големия напредък в областта на невронауката през последните години, в нея все още има много повече въпроси, отколкото отговори.

Компютърният инженер и специалист по невронаука Джеф Хокинс предлага елегантна, но и революционна теория, която не само би могла да обясни как се ражда интелектът, но и как да създадем истински изкуствен интелект. Според Хокинс нашето съзнание се ражда от синхрона на хиляди малки мозъци, мрежи от неврони, всяка от които изпълнява едни и същи функции, но в диалога си с останалите коригира своите представи. Така мозъкът функционира чрез взаимодействие, чрез демокрация. В книгата 1000 мозъка: Нова теория за интелекта на достъпен език авторът обяснява механизмите на това взаимодействие – какви изчисления според него стоят в основата на нашето мислене и какво означава това за начина, по който възприемаме света, помним, учим. Както и дали бихме могли да приложим същите изчисления в една мислеща и възприемаща света машина, универсален изкуствен интелект, какъвто все още не е създаден.

Джеф Хокинс е един от пионерите на информационната революция – създател на един от първите таблети в историята – GRiDPad, който още в края на 80-те предрича ерата на смартфоните. Освен компютърен инженер, той е и невроучен, който със своята компания Нумента вече над две десетилетия изучава невроните в мозъчната кора и търси възможности за приложение на невронауката в областта на изкуствения интелект.

1000 мозъка е една от петте любими книги на Бил Гейтс за 2021 г.
“Толкова въодушевяваща, толкова сти­мулираща, че ще хвърли съзнанието ви във вихрен водовъртеж от възбуждащо провокативни идеи – ще ви се прииска да хукнете и да ги споделите с някого.”
Ричард Докинс


Преглеждания: 37
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
18 лв
3525 рейтинг
Книжен храм ЕООД
Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен днес в 19:39 ч.
20206 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!