В Bazar.BG от 11 ноември 2019г.
Последно активен днес в 12:32 ч.
За тонус, енергия и издръжливост!
Всяка капсула съдържа стандартизиран екстракт от Червен корейски женшен– 200 mg (20% женшеноиди)
Червеният корейски женшен е "кралят на адаптогените". Хилядолетната му употреба се дължи на редица важни ползи за организма:
При какви състояние е подходящ за прием Червен корейски женшен?
Как действат активните съставки?
Червеният
корейски женшен се използва от векове в народната медицина като чудесно
средство за подпомагане здравето на цялия организъм. Научното
наименование на Червения корейски женшен е Panax ginseng, като думата
Panax произлиза от гръцката дума панацея, което означава "лекува
всичко." От всички видове женшен, червеният корейски е един от
най-проучваните и с много доказателства за ефектвивността си.
Червеният корейски женшен е богат на много биологично активни вещества, като сред основните са женшеноидите.
Dr.Nature Червен корейски женшен съдържа стандартизиран екстракт до високи нива на женшеноиди -20%, което гарантира сигурен и добър реултат.
Ето още 5 доказани ползи за здравето от червеният корейски женшен:
1. Мощен антиоксидант, който може да намали възпалението
Женшенът
има полезни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Някои
изследвания показват, че екстрактите от женшен могат да инхибират
възпалението и да увеличат антиоксидантния капацитет. Доказано е, че
женшенът помага за намаляване на възпалителните маркери и помага за
защита срещу оксидативен стрес.
2. Подпомага мозъчната функция
Женшенът
подпомага за подобряване на мозъчните функции като памет, поведение и
настроение. Едно проучване проследява 30 здрави хора, които приемат 200
mg червен корейски женшен дневно в продължение на четири седмици. В края
на проучването се наблюдава подобрение в психичното здраве, социалното
функциониране и настроението.
3. Подсилва имунната система
4. Бори се с умората и увеличава нивата на енергия
5. Спомага за намаляване на кръвната захар
Прием: Препоръчва се прием на 1 капсула дневно, сутрин по време на хранене.