Храни срещу рака. Профилактика на рака чрез храненето
д-р Ришар Беливо и д-р Дьони Женгра
корици меки
Размери 13/20
Тегло 343 гр.
Страници 280
Дата на издаване 05 август 2010
Превод Веселин Иванов
Множество фундаментални клинични и епидемиологични изследвания през последните години доказаха,
че повишената консумация на плодове и зеленчуци е ключов фактор в намаляването на риска от рак.
Някои храни имат способността дори да убиват в зародиш микротуморите, които всички ние развиваме
в течение на нашия живот и които заплашват да се изродят в ракови образувания.
Всъщност те съдържат фитохимични съединения, които са в основата на този химиопревантивен ефект.
Най-новите научни изследвания доказват, че наред с плодовете и зеленчуците, храни като зеления чай,
куркумата, шоколада и червеното вино съдържат големи количества противоракови съставки.
Всекидневният прием на тези храни следователно представлява прост и ефикасен начин за борба с рака.
„Храни срещу рака“ е уникална книга, преведена на трийсет езика.
Тя има важен принос за промяна на отношението ни към този съвременен бич – да се борим с него означава
не само да лекуваме възникналите тумори в нашето тяло, но също така да попречим на тяхното появяване
с помощта на определени храни, които природата предлага в изобилие.
Д-р РИШАР БЕЛИВО и д-р ДЬОНИ ЖЕНГРА са автори и на две други книги
– „Да готвим с храните срещу рака“ и „Здрави чрез удоволствието да се храним правилно“,
които имат феноменален успех в Канада и по света.