500 вида хляб и печива, които непременно трябва да опитате - Керъл Бекерман
500 вида хляб и печива, които непременно трябва да опитате - Керъл Бекерман
Научете как да правите 500 различни вида хляб за всяка ситуация.
Пригответе се за едно кулинарно приключение и усвоете тези уникални
рецепти.
500 рецепти за различно време на деня, за различни ситуации и случаи -
закуски, леки обеди, вечери, лакомства за парти и още какво ли не.
Има
ли по-апетитно и по-стоплящо душата от аромата на прясно изпечен хляб?
Малко неща в приготвянето на храна съперничат на удовлетворението да
замесите тесто, да го видите как се надига и да изчакате да се изпече,
докато кухнята ви се изпълва със страхотното ухание на съвършения хляб.
Тази нова колекция от рецепти за най-различни видове хляб е събрала
мъдростта на десетилетия опит. В увода ще намерите съвети как да печете
без стрес и напрежение, как да ползвате маята, как да месите, как да
подберете точното брашно и какво да направите, ако нещата се объркат.
500
рецепти за всевъзможни видове хляб и печива - солени и сладки,
традиционни и екзотични, за закуска и към основното ястие, събрал в себе
си векове от изкуството на приготвянето му. Тук са включени рецепти за
арабски питки и за хляб без мая, без глутен и без млечни продукти.
Рецептите включват:
- Хляб с квас
- Франзели с лук
- Хляб с орехи и розмарин
- Средиземноморски хляб с домати
- Шоколадови бретцели
- Бриош с пиле и шунка
- Хляб за Рамазан
- Маймунски хляб с портокали
Издателство Книгомания, 2016 година, твърди корици, 288 страници
Цена 18 лв