Домашно консервиране за начинаещи и напреднали → Обява 46715485

Домашно консервиране за начинаещи и напреднали
гр. София, Люлин 6 Наблюдавай

Публикувана/обновена на 22 септември в 21:03 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Други
Автор: Олга Романова
Обем: 216 стр.
Размер в мм.: 120 х 165
Издател: Паритет
Корица: Мека
Година на издаване: 2024
Състояние: На склад при доставчик

Как да съхраним възможно най-дълго прекрасните плодове и зеленчуци, с които лятото и есента ни даряват всяка година?

В тази книга са събрани рецепти за консервиране и съхранение на различни храни посредством разнообразни методи – замразяване, сушене, ферментация, мариноване, осоляване и варене, които са популярни и лесни за изпълнение. Наред с тях ще откриете и рецепти за домашно приготвени деликатеси, които ще задоволят и най-претенциозните вкусове на онези от вас, които търсят нещо ново, интересно и екзотично, независимо дали сте начинаещи или напреднали в кухнята.

СЪДЪРЖАНИЕ:

Предговор

  • Как да съхраним радостта и насладата от плодовете и зеленчуците през цялата година

Основни правила при приготвянето на зимнина

  • Методи за консервиране
  • Съхранение на консервираните храни
  • Инструменти и консумативи за консервиране
  • Съдове за консервиране
  • Съхранение на продуктите
  • Бланширане
  • Задушаване, сотиране и пържене
  • Пастьоризация
  • Стерилизация
  • Самостерилизация и повторна стерилизация
  • Съхранение на консервите

Съхранение на пресни зеленчуци

  • Съхранение на прясно зеле
  • Съхранение на пресни домати
  • Съхранение на чесън
  • Съхранение на кромид лук
  • Съхранение на кореноплодни зеленчуци
    • Моркови, цвекло, целина, магданоз
  • Съхранение на зрял фасул
  • Съхранение на хрян

Рецепти за начинаещи

  • Консервиране на домати
  • Консервиране на краставици
  • Консервиране на патладжани
  • Консервиране на зеле
  • Консервиране на тиквички
  • Консервиране на сладък пипер
  • Консервиране на зелен фасул
  • Рецепти за напреднали
    • Рецепти със стерилизация и пастьоризация
    • Рецепти без термична обработка на бурканите

Основни методи за консервиране на плодове

  • Технология за приготвяне на конфитюр, мармалад и желе
  • Захарен сироп за консервиране
  • Бланширане
  • Рецепти за консервиране на плодове
    • Желета
    • Сладка, конфитюри и мармалади
    • Сушени плодове
    • Компоти
    • Натурални плодове без захар
    • Мариновани плодове
  • Рецепти от цял свят
  • Рецепти от нашите баби
  • Мерни единици и съкращения
    • Мерни единици, грамажи и милилитри на различните продукти, използвани в домакинството
    • Мерни единици на готови пакетирани продукти
  • Съкращения

Преглеждания: 50
Още обяви в Bazar.BG
Популярни търсения: домашно
Цена
Цена:
12,59 лв
3832 рейтинг
Книжен храм ЕООД
Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен днес в 07:30 ч.
20310 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!