Атлас на храната. Какво ядем, къде и защо / Atlas of Food. Who Eats What, Where, and Why
Atlas of Food. Who Eats What, Where, and Why
Много добре запазена, меки корици, 128 страници, английски език.
Чрез много карти, диаграми, таблици и илюстрации, книгата показва всяка точка от хранителните вериги - от обработка на земята до съдържанието на нашите чинии. Разгледан е въпросът защо, въпреки съвременните технологии, глобализирана търговия и достатъчно предлагане, милиони по света все още гладуват. Други разгледани теми са - ценово образуване и недостиг, промени в навиците на хранене и затлъстяване, индустриализация, климатични промени, ГМО реколти, пестициди и наторяване, био-фермерство, индустрията за бързо хранене, притежание на обработваема земя и търговски спорове.