Справочник на сирената / Guide to Cheese
Guide to Cheese
Сравнително запазена, с някои козметични забележки, меки корици, 552 страници, английски език.
Макар в книгата да присъстват снимки и илюстрации на сирена, нейният фокус не е към визуално представяне, а по-скоро към информационен обхват. А той е наистина сериозен - не само заради огромния брой сирена от Франция и Европа(над 450), описани в книгата, но и заради много допълнителна информация - от начините за избор според сезона и личните предпочитания, през тези за приготвяне, сервиране, комбиниране и съхранение, до спецификите на сирената от различни географски локации.
Другото интересно в книгата е съчетанието на хумор и много полезни съвети. Тя е разделена на две части. Втората описва различните сирена, а първата е представена като писмо от автора до дъщеря му. Чрез него читателят е поставен в ситуация, в която авторът сякаш е до него през цялото време, давайки му съвети - какво да избере, когато е в Италия, кое сирене изглежда и ухае примамливо, но всъщност не си струва, за сметка на друго, макар и по-евтино и т.н.