Скот Юрек и Стив Фридман - Яж и тичай
Пращам САМО ПО ЕКОНТ или ЛИЧНО ПРЕДАВАНЕ до мол София или метростанция Опълченска
БЕСТСЕЛЪР НА “НЮ ЙОРК ТАЙМС”
Почти двайсет години Скот Юрек е сред водещите имена в жестокия свят на бягането на свръхдълги разстояния. През 1999 г. никому неизвестният Юрек става пръв на „Западните щати“ – състезание на 160 км в Сиера Невада, Калифорния. И го печели седем пъти подред, при това с рекордни резултати. Освен това той побеждава два пъти в състезанието „Бадуотър“ на 217 км, а неотдавна постави национален рекорд, като пробяга шест и половина маратонски дължини за 24 часа.
Скот Юрек е един от елитните бегачи, които отиват в Мексико, за да се състезават с индианците тараумара – това събитие е описано в бестселъра „Родени да тичат“. Постиженията му са наистина изключителни, но още по-впечатляващото е, че докато покорява спортните върхове, той се храни само с растителна храна.
В „Яж и тичай“ Скот Юрек говори за живота и кариерата си на елитен спортист и веган и вдъхновява всички бегачи – от начинаещи до звезди. Детството в Средния запад, ловът и риболовът, готвенето на месо и картофи за семейството, първите опити в бягането (Скот мразел да тича) и бавното преминаване към бягане на свръхдълги разстояния и веганство, състезанията по цял свят, рекордите – разказът на Скот разкрива как става каляването на желязната воля и разбива стереотипите относно храната, която осигурява оптимални постижения на спортистите.
спорт, здраве, личностно развитие, здравословно хранене