Автор: Александър Кородецки
Обем: 232 стр.
Размер в мм: 140 х 205
Издател: Хомо футурус
Корица: Мека
Година на издаване: 2015
Състояние: На склад при доставчик
Прочистващо и лечебно хранене.
Запознахте се с различни методи за прочистване и лечение с помощта на хранителни продукти, също така научихте за някои системи за лечение на заболявания на храносмилателната система. Оказва се, че в нашите ръце е източникът на витамини и целебни вещества. Просто трябва да умеем да ги виждаме и да знаем как да ги използваме. В това ви помогнаха народните лечители и учените фитотерапевти – Генадий Малахов, Борис Болотов, Генадий Гарбузов, Глеб и Лариса Погожеви и вашият покорен слуга.
Помнете главните правила на здравословното хранене: яжте с удоволствие и само тези продукти, които растат във вашата местност и в съответното време на годината. Никога не преяждайте! Вслушвайте се в организма си и в нашите съвети. Те са помогнали на стотици хиляди като вас. Значи и на вас ще помогнат. Нашата земя е богата на плодове, зеленчуци, зелени треви, билки. А това е солта на живота.
СЪДЪРЖАНИЕ:
Принципи на здравословното хранене
Лечебни и прочистващи сокове
Лечение със зеленчукови сокове
Живи и мъртви сокове
- Как е правилно да се пие сокът?
Полезни, разнообразни, лековити
- Болести, при които се прилага зелев сок
- Болести, при които се прилага сок от картофи
- Болести, при които се прилага сок от моркови
- Болести, при които се прилага сок от репички
- Болести, при които се прилага сок от ряпа
- Болести, при които се прилага сок от салата
- Болести, при които се прилага сок от пиперки
- Болести, при които се прилага доматен сок
- Болести, при които се прилага сок от земна ябълка
- Болести, при които се прилага сок от тиква
Прочистване със зеленчукови сокове
- Прочистване на червата
- Прочистване на бъбреците
- Прочистване на черния дроб
- Прочистване на съдовете
- Прочистване на лимфата
Прочистване и лечение с плодови сокове – как да се употребяват плодовете и соковете от тях
Плодови сокове
- Салата от ябълки и пшеничени кълнове
- Рецепта за приготвяне на умебоши
- Приготвяне на захаросани кори
- Почистващи ошави
Зелени растения за живот
Прочистване със зелени и сушени подправки
- Пресен и стар лук
- Лучена супа
- Сок от лук
- Чесън
- Чеснов еликсир за прочистване на организма (тибетска рецепта)
- Рецепта на Г. С. Шаталова
- Подправки
Зелени подправки, листа и корени
- Супа от магданоз и целина
- Старинен метод за лечение с хрян
- Ламинария
Полезни зеленчукови ястия
Ядки, семена и зърнени храни
- Зимни продукти
Зърнени храни
Диетично хранене за прочистване
Почистващо хранене по Гарбузов
Хранене по Болотов
- Избираме правилния път
- Постулатите на академик Болотов
- Подмладяване на организма
Почистващо хранене
Ферменти и кюспета
- Приготвяне на квас от змийско мляко
- Прочистващ квас от мочурен очиболец
- Квас “Здраве”
- Квас от кори на банани и портокали
- Прочистващ квас от кализия
Ферментни напитки по Гарбузов
Ферментирал овесен кисел
- Рецепта за овесен кисел
- Приготвяне на оздравителен кисел
Лечебни квасове по Погожеви
Избор на лечебен квас
- Ферментен квас от кестени
- Лечебен ферментен квас
- Други продукти за окисляване на организма и превръщане на шлаките в соли
Царска водка
- Рецепта за царска водка
- Царска водка с лечебно зарасличе
- Компреси с растения и царска водка
Кисели растения и закваски
- Кисел боб
- Кисел грах
- Препарат с дрожди и сол за лечение на черния дроб
- Закваска от ядки
- Растителни закваски
- Кисели растения
- Ферментирала паста от ядки и пшеница
Окисляване със захарни и дрождеви закваски
- Захарна закваска със змийско мляко
- Противораково пиво
- Закваска с растителни масла
- Захарна закваска със сок
- Медена закваска със сок
- Захарна закваска с хвойна
- Захарна закваска с грозде от винен сорт
- Тесто на Болотов
Алкализиране на организма – извеждане на шлаките във вид на соли
- Алкализиращи чаеве
- Алкализиращи сокове
Кюспетата на Болотов за нормализиране работата на стомашно-чревния тракт
- Лечение на други заболявания със сокове
Режим на хранене, възстановяващ тъканите на стомашно-чревния тракт
- Естествени антибиотици на организма
Рецепти на Болотовски каши
- Просена каша със зеленчуци и чесън
- Просена каша със зеленчуци
- Елдена каша с лук
- Елдена каша със зелени подправки
- Овесена каша
- Млечна просена каша
- Просена каша с тиква
- Каша със сушени сливи и тиква
- Смоленска каша
- Ечемичена каша с мед и маково семе
- Селска каша
- Оризова рядка каша
Блюда със зърнени ядки
- Зърнени ядки с карфиол червени боровинки
- Зърнени ядки със зеле и моркови
Рецепри за ястия с трици
- Елдена каша с трици
- Пирожки от трици с месо
- Пирожки от трици със зеле
- Ватрушки от трици и извара
- Задушено цвекло с трици
- Напитка от пшеничени трици
Рецепти за ястия от покълнала пшеница и други зърнени култури
- Приготвяне на кълнове от пшеница и други зърнени култури
- Реджвелак
- Сирене от семена
- Ядки със слънчогледови кълнове
- Кедрови ядки с пшеничени кълнове
- Пшеничено-сливова закуска
- Закуска с домати и кълнове от люцерна
- Кълнове от леща с ламинария
- Салата от спанак с бадемови кълнове
- Салата от кълнове
- Салата от зеленчуци и пшеничени кълнове с майонеза
- Крем от пшеничени кълнове
- Салата от сушени плодове и кълнове
- Салата от ябълки и сливи с бъдемови кълнове
- Сушени плодове с кълнове
- Пшеничени кълнове с фурми
Рецепти за хлябове и питки
- Хляб от трици
- Хрупкав зърнен хляб
- Ръжен хляб със закваска<
- Курабии от трици
- Кифлички със сирене
- Козуначени кифли с трици
- Сладки от трици
- Украински пампушки с чесън
- Гевречета с чесън
- Питки от теснолистна върболика
- Питки от гъше прозорче
- Ечемичени тиганици
- Хлебен мус
- Кръгъл хляб – колак
- Зеленчукови питки