Японски ножове SATAKE Gizō sa reta - Deba и нож Masahiro - Sashimi(Yanagiba) → Обява 49531384

Японски ножове SATAKE Gizō sa reta - Deba и нож Masahiro - Sashimi(Yanagiba)
гр. Несебър, Бургас Наблюдавай

Публикувана/обновена на 17 март в 17:10 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
При закупуване на 2та ножа подарък воден заточващ камък -3000/8000#
При закупуване на 1 нож Satake или Sashimi БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.
1. Японски Традиционен нож SATAKE Gizō sa reta - форма на острие Deba

Gizō sa reta(изкован на японски)
Форма на острието (Deba-изпъкнало острие) .
* Острие - високовъглеродна стомана
/5Cr15MoV/( Въглерод - 0,5%, Cr - Хром 15%, Mo - Молибден: 0,60 %, Mn -Манган - 1,00%, V - Ванадий - 0,10% , Si - Силиции - 1,00%)
- Твърдост на стоманата - 57 +/- 58 HRC
- Обща дължина - 36 см.
- Дължина на острието - 21 см.
- Ширина на острието - 2 - 5,8 см.
- Острието е с дебелина около 4.1мм
тегло - около 315гр.
- Материал на дръжката : магнолиево дърво
- Метод на заточване : едностранно

Традиционно се смята, че едноъгълното острие реже по-добре и прави по-чисти срезове, въпреки че изисква повече умения.
Ножовете от тази серия са направени в духа на традицията и японския стил, вкоренени преди стотици години, когато майсторите са ковали най-добрите самурайски мечове. Остриетата на ножовете от серия Satake Gizō sa reta са
Заточени от майстори с над 30 години опит, те са изключително остри.

Японският нож Deba е традиционен нож, използван от готвач за приготвяне на цяла риба от почистване до порциониране. Дебелината му го прави идеален за филетиране на риба, рязане на рибни бодли, премахване на хрущяла на перките или нарязване на деликатни морски дарове. Ножът Deba може да се използва и за приготвяне на птиче или друго месо с малки кости или сухожилия.
Като предната част е главно за филетиране на риба.
Дръжката е изработена с типичното японско внимание към детайла , дърво от Магнолия( Magnolia), подсилено с пластмасов пръстен.
Удобен и изключително остър той е подходящ както за любители така и за професионалисти.

Поддръжка на ножове:
• Ножовете SATAKE Gizō sa reta не трябва да се използват за рязане на замразени продукти (с изключение на сериите, предназначени за тази цел).
• Ножовете не трябва да се мият в съдомиялни машини, защото това засяга режещия ръб.
• Измийте ножа в топла вода с малко препарат за съдове.
• След измиване избършете ножа.
Произход: Япония , град Сакаи в префектура Осака

2. Японски нож от Серия на Масахиро - вид - Sashimi (Yanagiba)/за суши/месо за дясна ръка 240mm острие.

Вид на стоманата : White steel #2 (shirogami)/Състав- Въглерод - 1,1 - 1,2% , Si - Силиций - 0,1 - 0,2 %, Mn - Манган - 0,2 - 0,3%, P - Фосфор - 0,025%, S - Сяра - 0,094%/
Дължина на острието - 24 см
Обща дължина : 38см
Материал на дръжката : магнолиево дърво
Ширина на острието - 3,3см
Твърдост : 59 +\- 1 HRC
Заточване : Едностранно
Тегло : 164 г.
Вид Стомана : White steel #2 има минимални примеси( C - Въглерод - 1,1 - 1,2% , Si - Силиций - 0,1 - 0,2 %, Mn - Манган - 0,2 - 0,3%, P - Фосфор - 0,025%, S - Сяра - 0,094%) и много фина зърнеста структура, така че е идеален за фини режещи инструменти като японски ножове в традиционен стил.

• Японски кухненски нож Masahiro Нож Sashimi(Yanagiba) за дясна ръка 240мм острие
• В наши дни може да се използва и за рязане на големи парчета месо (особено за пържоли) поради дългото си тънко острие.
• Ножът Sashimi/Yanagiba е предназначен предимно за обработка на риба, рязане на сашими или суши или месо. Стилът е от японския регион Канто (Токио). Дължината и единичен скосен ръб ви позволяват да направите едно плавно издърпване, за да нарежете чисто сурова риба и морски дарове, без да наранявате или да се образуват груби повърхности.
• Подходящ за суши, както и месо.
• Изработено от неръждаема стомана.
• Дръжка с овална форма и с лек ръб, за лява или дясна ръка, изработена от естествено дърво Магнолия, като острието е термично набито.
• Най-висок приоритет се поставя на здравината, форма която е лесна за хващане и не причинява умора дори след дълги часове употреба.
• Дръжката е типична за японския дизайн на ножове като е изработена от магнолия.
• Да не се мие в миялна машина!

Производител: Секизо Япония (Sekizo Japan ), Произведен в Япония!
Преглеждания: 32
Другите търсят също
Препоръчани за теб