Любимото лятно изкушение за малки и големи всъщност е и доходоносен бизнес. Заинтересовани ли сте?
Наред с единичните опаковки и кутиите, продавани във фризери, изключително любим разхладител в летните жеги е и мекият сладолед, който се дозира директно пред клиента.
Той се произвежда от машини, които за целта използват нискомаслено мляко и съхраняват сместа на по-висока температура. Меката субстанция се държи при около - 4°C, а мазнините в нея са между 3% и 6%. За сравнение стандартният пакетиран леден десерт се съхранява при -15°C и има в състава си 10% до 18% мазнини. Това е и причината той да изглежда по-твърд.
В рецептата има роля и въздухът, който може да варира от 0% до 60%. Той прави вкуса по-мек, а субстанцията – по-кремообразна. Колко точно въздух ще бъде вкаран в продукта зависи от персоналния вкус, а и от останалите съставки. Най-често практикуваното съотношение е между 33% и 45% от общия обем. По-голям процент прави сместа безвкусна и по-бързо топяща се.
Инвестицията за ново бизнес предизвикателство изглежда далеч по-приемлива с помощта на нашия сайт. На нашите страници ще намерите изобилие от обяви за машини и витрини втора ръка на изгодна цена. Очакват ви също нови устройства, както и различни резервни части и консумативи. Вие сте на ход!