Какво трябва да знаем за хладилните витрини
Те са задължителна инвестиция, ако имате магазин за храни и напитки или заведение. Какви са подходящи за вашия бизнес? Систематизирали сме основните насоки.
Какво трябва да знаете
Задължителни са при продажба на месо, колбаси, риба, млечни и сладкарски изделия.
Различните храни имат различни санитарни стандарти за съхранение. Осведомете се за коя от тях каква температура, какъв уред и с какви прозорци се препоръчват. Сладкарските произведения е добре да бъдат съхранявани в специални уреди с конкретна температура и влажност, рибата трябва да е отделно от другите продукти и т.н.
Видове
- опцията със средна температура (0 до 7°С) е често използвана и цената ѝ е доста приемлива;
- при ниска температура (между -13 и -18°С) се съхраняват замразени продукти;
- комбинираният вариант (между -6 и 6°С) дава възможност за използване за повече видове храни, тъй като можете да го настроите спрямо конкретните нужди;
- вертикални - често се поставят директно на пода и са удобни за напитки и зеленчуци;
- хоризонтални - подходящи са за излагане на месо, млечни продукти, колбаси. Могат да са поставени директно на бара (ако става дума за заведение) или при обслужващия персонал в магазините.
Предлагат се и хоризонтални тип фризер, подходящи за сладоледи, замразени зеленчуци и месо;
- според начина на охлаждане витрините биват с вградено устройство за охлаждане или с външен агрегат (приложимо в големи магазини).
Какво ще открием в Bazar.bg
В нашия онлайн портал ви очаква разнообразие от обяви, предлагащи различни видове хладилни и обикновени витрини. Както напълно нови, така и втора ръка. Оборудвайте магазина или заведението си на най-изгодните цени!