Доставка с Еконт
77

Обяви за Земеделска земя в гр. Пловдив

Лидерът на "Възраждане" се обяви срещу сделката за американските БТР-и
Лидерът на "Възраждане" се обяви срещу сделката за американските БТР-и
преди 49 минути
Загиналият днес пилот на хеликоптер е бил с над 40 г. стаж
Загиналият днес пилот на хеликоптер е бил с над 40 г. стаж
преди 6 минути
« Предишна 1 2
Текуща категория: Обяви за Земеделска земя
Оценете обявите за “Земеделска земя”
Оценка 4.3 от 859 гласа.

Обработваемата земя около Пловдив се използва основно за отглеждане на зърнено-житни, зърнено-бобови, технически култури, зеленчуци, лавандула и тютюн. Широко застъпени са също овощарството и лозарството. Земеделието е един от основните отрасли, движещи икономиката в региона, което води до все по-нарастващ интерес за купуване на земеделска земя в областта. В този отрасъл са заети около 70 хил. души, което изразено в проценти представлява приблизително 20% от общата заетост в пловдивска област.

Почвите около Пловдив са от алувиално-ливаден тип, което в комбинация с отличните агроклиматични условия и възможностите за безпроблемно напояване предразполага към отглеждането на разнообразни култури. По последни данни обработваната земеделска земя в районите около града е почти 300 хил. хектара. Затова и поземлените имоти се изкупуват масово или се търсят за ползване под наем съответно срещу изплащане на рента. Много от инвеститорите търсят земеделска земя, която е обявена за продажба, именно с такава цел.

Как да оползотворите покупка на поземлен имот около Пловдив

Територията в региона на Пловдив е изключително предразполагаща и благоприятна за всички заети в областта на селското стопанство и конкретно земеделската продукция. Както вече стана ясно, землищата на областта са благоприятни за отглеждане на разнообразни по вид и предназначение насаждения. Ако тепърва обмисляте да се прехранвате с такава дейност, имате изключително много опции и възможности, между които да избирате. Какви култури можете да отглеждате около Пловдив с най-добри шансове за високи добиви:

  • Зърнено-житни (пшеница, ечемик, царевица);
  • Зеленчукови (домати, краставици, картофи, пипер, лук, чесън, патладжан, зеле);
  • Зърнено-бобови (фасул и грах);
  • Тютюн;
  • Маслодайна рапица;
  • Ориз;
  • Овошки (ябълки, круши, сливи, череши, вишни, праскови кайсии);
  • Лавандула;
  • Маслодайна роза.

Защо да се доверите на Bazar.bg, когато купувате земеделска земя

Когато сте се насочили към такава инвестиция, няма по-добро място от сайта на Базар, в което можете изцяло онлайн да търсите и избирате най-изгодните за Вас оферти за района на Пловдив. Предлагаме Ви изключително многообразие от обяви за продажба и отдаване под наем на земеделска земя на достъпни цени, като голяма част от тях са публикувани пряко от собственик. Изберете сега перфектната за себе си оферта и започнете своето пътешествие към успеха.