Доставка с Еконт
73

Обяви за Земеделска земя в гр. София

Виж имотите на Карта   Галерия   Списък   
На кино и ресторант с дете под 14 години след 22 часа само с декларация за придружител
На кино и ресторант с дете под 14 години след 22 часа само с декларация за придружител
преди 6 часа
Надежда Нейнски: Мария Захарова си придава изключителна важност
Надежда Нейнски: Мария Захарова си придава изключителна важност
преди 6 часа и 5 минути
« Предишна 1 2
Текуща категория: Обяви за Земеделска земя
Оценете обявите за “Земеделска земя”
Оценка 4.3 от 883 гласа.

Собствеността на земеделска земя е ценен актив, които, ако правилно го управлявате, ще Ви носи приходи в дългосрочен план. Затова търсенето на такъв тип обработваеми терени около София, е особено засилено през последните години. Налице е осезаемо покачване на интереса към точно този сегмент от пазара на недвижимо имущество, което резонира и в увеличаване на изкупните цени.

Съвсем логичен е апетитът към обработваемите площи и особено тези край София, тъй като стойността на земеделската продукция се покачва. Приходите от аренда, на базата на този ръст, също се увеличават. Не е за пренебрегване и фактът, че ползите за купувача или арендатора от допълнително финансиране, под формата на субсидии, е пореден стимул за купуване на поземлени имоти. За да осъществите най-изгодната за Вас сделка, съобразете я с крайните си цели.

За какво да внимавате, когато придобивате земеделска земя

В онлайн пространството са налице огромен брой обяви за отдаване под наем или продажба на терени в близост до София. Конкретно в Bazar.bg ще откриете разнообразни и атрактивни предложения на стойност, варираща спрямо определени показатели. Ако планирате покупка на земя в околностите на София, то трябва да съобразите търсенето с крайната си цел: дали е инвестиционна, спекулативна или я придобивате с цел последваща обработка на земята. Спрямо това обърнете внимание на следните фактори:

  • Какво е качеството на терена, обработваем ли е;
  • Какво е неговото местоположение;
  • Предлагат ли се поземлени имоти в още едно или няколко съседни землища;
  • Каква е категорията на земеделската земя;
  • Има ли в момента действащ договор за наем/аренда;
  • Какви са сроковете му и стойността на рентата.

На базата на тази информация планирайте и осъществете придобиването на възможно най-рентабилния парцел край София, като е добре размерът на дивидентите да кореспондира с този на инвестицията Ви, в оптималното за Вас процентно съотношение. 

Какви опции за покупка на земеделски парцели ще намерите в Базар

На Bazar.bg имате възможността да разгледате и сравните оферти както за покупка, така и за наемане на земеделска земя в близост до София. Можете да определите кои от обявите кореспондират с идеите и ценовата рамка, която сте фиксирали като допустима. Във всички случаи трябва да сте добре подготвени и предварително информирани, защото придобиването и управлението на поземлен имот е дълъг и трудоемък процес.