Доставка с Еконт
52

Обяви за Земеделска земя в гр. Варна

  Галерия   Списък   
Денков: Днес не е ден за атаки, а за празнуване. Очакваме документа от ГЕРБ, процесът върви
Денков: Днес не е ден за атаки, а за празнуване. Очакваме документа от ГЕРБ, процесът върви
преди час и 55 минути
Първият дипломат на Ердоган: Крайно време е за преговори за прекратяване на огъня в Украйна
Първият дипломат на Ердоган: Крайно време е за преговори за прекратяване на огъня в Украйна
преди час и 9 минути
Текуща категория: Обяви за Земеделска земя
Оценете обявите за “Земеделска земя”
Оценка 4.3 от 920 гласа.

Земеделската земя край Варна е в категорията недвижими имоти, радващи се на завиден интерес от страна на инвеститорите. Територията около града включва землища, които се отличават с добри почвено-климатични условия, които благоприятстват отглеждането на разнообразни по вид култури. Много от собствениците, които не се занимават със селскостопански дейности и конкретно - земеделие, предоставят терените под наем на арендатори за обработка съответно срещу заплащане на рента или разплащане в натура (срещу стоки).

Ако възнамерявате да се сдобиете със земеделска земя в региона на Варна, то в Bazar.bg ще откриете много опции, сред които да избирате в зависимост от целта на покупката си. В Базар ще намерите всички заслужаващи внимание онлайн обяви на поземлени имоти и то на достъпни цени. В зависимост от това дали се продават чрез агенция, или от частно лице, можете да достъпите до реална и изчерпателна информация от първо лице, засягаща особеностите и характеристиките на конкретния терен.

На какво да обърнете внимание, когато купувате земеделска земя

Ако сте решили да придобиете обработваем терен около Варна, обърнете внимание на няколко основни елемента, които определят възможностите за бъдеща експлоатация. В зависимост от това дали търсите ниви с цел обработване и добив на продукция, или с чисто инвестиционни цели, фокусирайте се върху следните характеристики на поземления имот:

  • Видът собственост над земеделската земя;
  • Изцяло обработена ли се предлага;
  • Видът територия;
  • Категория на земята;
  • Има ли сключен договор за аренда и каква е стойността на рентата.

За какво да използвате земеделска земя в района на Варна

Регионът около Варна се характеризира с агроклиматични условия, които позволяват отглеждането на различни по вид култури, сред които най-предпочитани за областта са зърнените. Релефът, климатът и проветривите местности благоприятстват и отглеждането на лозови насаждения. Като най-предпочитаните и широко застъпени отрасли в областта, могат да се посочат следните:

  • Зърнопроизводство (фуражни култури, основно пшеница);
  • Зеленчукопроизводство (домати, чушки, лук, картофи и зеле);
  • Лозарство (винени и десертни сортове);
  • Овощарство (праскови, кайсии, сливи, ябълки);
  • Растениевъдство (билки и маслодайни култури).

Можем да обобщим, че придобиването на поземлен имот край Варна е изключително разумна идея и предполага висока възвръщаемост както за земеделски производители, така и за инвеститори. Ако все още се колебаете, разгледайте прекрасните възможности на нашия сайт и инициирайте действие в тази посока, за да не съжалявате за пропуснатите си шансове.