Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 12 ноември 2012г.
Последно активен днес в 17:46 ч.
В търсене на скритите съкровища на италианската кухня.
Откакто се помни, Елизабет Минкили живее, пътува и яде из Италия, а книгата в ръцете ви е нейното обяснение в любов към тази богата на аромати и усещания страна.
Всеки регион на Италия се гордее със своите традиционни специалитети, затова и всяка глава от “Ям и пътувам из Италия” разказва уникалната културна и кулинарна история на един отделен регион. Независимо дали става дума за тортелини в Емилия-Романа, пържени калмари във Венеция, аншоа в Амалфи, говежди стек във Флоренция, събиране и консервиране на каперси в Пантелерия или лов за трюфели в Умбрия, всеки раздел включва не само любопитни факти, лични истории и практически съвети, но също така предавани от поколение на поколение рецепти.
В книгата ще откриете:
Освен завладяващия разказ за тайните на италианската кухня, авторката ни предлага и безценни съвети за това, къде да отседнем, кои ресторанти и скрити местенца да посетим, за да се насладим максимално на Ботуша.
СЪДЪРЖАНИЕ:
Благодарности
С мисъл за храната
Мидите капесанте, скампи и вонголе в предградията на Венеция
Бурета с балсамико в Емилия-Романя
Да преядем с паста с плънка
Ризото, касола и усещане за стил в Милано
Ускорен курс по производство на сирене Пармиджано Реджано
Усещане за принадлежност и купа фаринта: Душата на Флоренция
На лов за трюфели: Умбрия, първа част
От фермата до масата: Умбрия, втора част
Моята зехтинова история: Умбрия, трета част
Рустикална Сардиния и тайната на пастата су филиндеу
Неапол: Където всички пътища водят към пицата
Граняно: Домът на занаятчийската сушена паста
На лов за аншоа край брега на Амалфи
Ям месо в Пулия
Хроники от Бари – Да хапнем риба с нона
Хроники от Бари: Жените от Бари, Рикия, които правят паста
Солената Сицилия
Сладката Сицилия
Каперси в Пантелерия
Обратно у дома в Рим… и бягство в Рая
Следващото пътуване
Как да стигнете до извора
Бележки на редактора