Тайните на хранителните продукти / Елда - суперхраната на бъдещето. 1985 г.- 2011 г.
Много добре запазени книги.
Г. М. Евстигнеев, Ю. А. Лившиц, О. Н. Сингаевски
Борислава Илиева
Написана живо и увлекателно, книгата "Тайните на хранителните продукти" отговаря на големия интерес, който всеки човек проявява към храненето, към т.нар. "тайни" на хранителните продукти: каква е химичната им природа, какви са техните свойства и физиологичното им значение, каква е била храната на нашите прадеди, коя е родината на всяка от
храните ни, каква е ролята на химията и технологията в хранителната промишленост.
===============================================================================================================
В Индия я наричат "черен ориз", другаде е известна като "черна пшеница", а в Русия - "матушка". У нас е позната и като "гречка". Както и да я наричаме, елдата
си е спечелила названието на пръв помощник в борбата срещу стреса, наднорменото тегло, анемията, за регулиране на нивата на холестерола, дори при
кръвоизливи. И това не е всичко - елдата е изключително богата на флавоноиди, които забавят процесите на стареене. Не е за пренебрегване и съдържанието в
нея на витамини и минерали, които доказано подхранват косата, кожата и ноктите. Как да я приготвите? Вариантите са много. Тя може да присъства на трапезата
и за закуска, и за обяд, и за вечеря. Може да бъде супа, основно ястие, или десерт, може да е солено или сладко блюдо... С брашното от елда можете да си
направите палачинки или да го смесите с други типове брашно в любими солени печива... Не пропускайте шанса да научите всичко за нея от тази книга.
963