Доставка с Еконт
38

Амадини

Израелски войници убиха двама палестински екстремисти на Западния бряг
Израелски войници убиха двама палестински екстремисти на Западния бряг
преди 42 минути
Димо Гяуров: Истерията с флашката и машинното гласуване трябва да спре
Димо Гяуров: Истерията с флашката и машинното гласуване трябва да спре
преди 54 минути
Текуща категория: Обяви за Амадини
Оценете обявите за “Амадини”
Оценка 4.5 от 129 гласа.

Амадинът е изключително красива малка птица, предназначена за домашно отглеждане в клетка. Кое я прави толкова предпочитана от любителите на пернатите домашни птици и предлаганите в раздела от онлайн обяви на Bazar.bg видове?

Какво са амадините

Тези домашни декоративни птички се отличават със своите ярки и добре съчетаващи се един с друг естествени цветови нюанси. Обикновено, комбиниращите се цветове са сиво, оранжево и червено с бяло и жълтеникаво. Имат червеникаво-оранжеви къси човчици, разширяващи се от върха. Височината на зебровите амадини е приблизително 11 см, а теглото - около 9 грама.

Какви видове има

Основно у нас се срещат двата най-разпространени вида амадини: 

  • Зеброви;
  • Гулдови.

Характерно и за двата вида птици, е че са изключително лесни за отглеждане. Това не е капризно животинче и става за отглеждане дори и от начинаещ стопанин, който досега не е имал подобен домашен любимец. Основната характеристика в характера им обаче, е че са агресивни и не могат да съжителстват с друга птица, а дори понякога проявяват агресия и към себеподобните си.

Защо да изберем Bazar.bg

Защото по всяко време в раздела от онлайн обяви на Bazar.bg се добавят нови предложения, а цените са най-разнообразни и посетителя има възможност бързо и безпроблемно да направи визуално сравнение и избор. Също, поради голямата популярност на сайта, може да се каже, че тук на едно място виждате всички тематични оферти от цялата страна. Възползвайте се!