Доставка с Еконт
15

Английски булдог

Българка е сред издирваните хора на пострадалия от свлачище остров Иския
Българка е сред издирваните хора на пострадалия от свлачище остров Иския
преди 26 минути
Кремъл: Русия ще се ръководи от собствените си интереси, ако Западът наложи таван на цените на енергийните ресурси
Кремъл: Русия ще се ръководи от собствените си интереси, ако Западът наложи таван на цените на енергийните ресурси
преди час и 37 минути
Текуща категория: Обяви за Английски булдог
Оценете обявите за “Английски булдог”
Оценка 4.6 от 220 гласа.

В миналото, кучетата са заемали ролята на пазачи и помощници в лова, но в днешно време, четирикраките ни приятели все по-често са приети като пълноправни членове на нашите семейства. Според техния темперамент, физика и нужди, ние разполагаме с богат набор от породи, между които да изберем своят верен другар.

Какъв характер има породата Английски булдог

Темпераментът на английския булдог е подходящ за хора, които не са много активни или нямат много време за разходки. Кучетата от тази порода са спокойни, чувстват се отлично и в апартаменти, а на моменти могат да бъдат смятани за леко флегматични. Те са лоялни към своите стопани, привързват се силно към семейството си и се разбират доста добре с други домашни любимци. 

Трудно ли е отглеждането му

Английският булдог е спокоен по природа. Не се нуждае от много активност, като трябва да се внимава през летните и зимните сезони с излагането на екстремни температури - кучетата от тази порода са склонни да прегряват или премръзват сравнително лесно. Препоръчително е да са в климатизирани помещения през летните горещини и да бъдат “екипирани” добре за зимните студове. Поради телесните характеристики, които ги правят толкова атрактивни, английските булдози са склонни към: 

  • затлъстяване;
  • кожни възпаления покрай гънките на лицето; 
  • образуване на кисти по краката;
  • дихателни проблеми.

Какво ни предлагат от Bazar.bg

В Bazar.bg ще намерите множество актуални обяви, които ще направят избора ви на куче по-лесен. Разгледайте и изберете своят другар, поръчайте на добри цени!