ОСТАВАТ
00часа
00мин.
00сек.
до големите отстъпки на
Ден за разпродажби
16

Курцхаари

ЕС предлага нов фонд
ЕС предлага нов фонд
преди 12 минути
Съдът пусна Бенчо Бенчев в Турция, за да се лекува
Съдът пусна Бенчо Бенчев в Турция, за да се лекува
преди час и 3 минути
Текуща категория: Обяви за Курцхаар
Оценете обявите за “Курцхаар”
Оценка 4.6 от 50 гласа.

Курцхаар са порода кучета и за лов, и за любимци у дома. Наричани още късокосмести черни пойнтери, те са идеални за всестранно ловуване.

Как се отглежда породата Курцхаар

Подобно на повечето ловни кучета и тези от породата курцхаар имат огромна енергия. Най-добре се чувстват в двор. Ако гледате такова куче в апартамент, си предвидете време да го разхождате продължително и да го пускате да тича свободно. Нямат големи изисквания към храната, но трябва да приемат протеини и като им давате месо/субпродукти, е нужно да ги печете. Най-големите им преимущества са:

  • общителност;
  • непретенциозни към храна;
  • податливи на дресировка;
  • много активни.

Какви са особеностите на нрава при тези кучета

Нямат проблеми с малчугани, но не е добре да са до тези в най-ранна възраст. Може неволно да ги наранят, докато играят с тях или край тях. Причината за това е в прекомерната им активност. Нравът им по време на игра ги прави чудесен партньор за подрастващите. Ако курцхаарите не изразходват енергията си, те се нервират и започват да пакостят и дори да проявяват агресия. Когато ги оставите сами, лаят силно, но с дресировка се усвоява команда за спиране на лая, като кучето трябва да е още кутре.

Защо да изберем Bazar.bg

В Bazar.bg има много обяви с идеални цени за всички, които търсят своя четириног другар за дома.