Доставка с Еконт
82

Белгийски овчарки

Шестима министри се явяват на парламентарен контрол
Шестима министри се явяват на парламентарен контрол
преди 53 минути
Румен Радев заминава за Истанбул за среща с Ердоган
Румен Радев заминава за Истанбул за среща с Ердоган
преди час и 11 минути
« Предишна 1 2
Текуща категория: Обяви за Белгийска овчарка
Оценете обявите за “Белгийска овчарка”
Оценка 4.5 от 245 гласа.

Белгийската овчарка е близка на външен вид до немската и понякога може да бъде объркана с нея. Все повече хора, които искат да си вземат овчарско куче, предпочитат белгийските овчарки пред немските, защото те имат по-малко здравословни проблеми.

Какви разновидности на белгийската овчарка се срещат

Интересно е, че в някои държави различните разновидности се приемат за различни породи (САЩ, например). Четирите вида белгийски овчарки се различават по външния си вид и най-вече по цвета и дължината на козината. Ето и кои са те:

  • малиноа;
  • лакеноа;
  • тервюрен;
  • грюнендал.

Какъв нрав е характерен за породата

По принцип тези кучета са доста лесни за обучение и отглеждане. Все пак може да има някои екземпляри, които са по-трудни за тренировка и социализация и е необходима работа с експерт. Представителите на породата са описвани като животни със стабилен нрав и психика, които обичат играта и са палави. Разбират се добре с деца и други домашни любимци, но могат да имат проблеми при първа среща с непознати хора.

Защо да закупим от Bazar.bg

На сайта Bazar.bg ще намерите голямо количество обяви, които ще направят избора ви на куче по-лесен. Разгледайте онлайн и изберете подходящ за Вас домашен любимец на добри цени!