Как да изберем заведение под наем или за покупка
Мечтаете ли за свое заведение? Вероятно си го представяте детайлно: как е обзаведено, какво е менюто… Време е да реализирате мечтите на практика! Какво предпочитате: наем или покупка?
Защо България е подходящо място за ресторантьорство
Народопсихологията ни е устроена така, че по всеки повод се срещаме на маса: за празници, на работен обяд, на бира, на кафе… Както големите, така и малките градове предлагат различни като тип, кухня и ценови клас местенца.
Плюс е и фактът, че има широки възрастови граници на клиентелата. Студентите у нас са сред най-активните посетители на заведения.
Местоположението, интересните ни природни и исторически забележителности пък привличат сериозен поток туристи, възхитени от ниските цени на услуги, питиета и добра кухня. Те са основна целева група на стотици собственици в бранша.
Често срещани типове заведения
- Ресторанти (с българска, италианска, френска, комбинирана или друг тип кухня);
- Бирарии;
- Клубове;
- Сладкарници;
- Кафенета;
- Барове.
Какво ни съветват от Bazar.bg
- Когато планирате стратегията на своето местенце, важно е да изберете комуникативна локация (близост до търговска улица, офиси, университет…).
- Вземете предвид близостта на конкуренцията. Трудно бихте могли да развиете печеливш бизнес с пици до вече разработен италиански ресторант, освен ако не е на свръх оживена улица.
- Не си позволявайте да неглижирате нито един важен елемент: разнообразно меню, качествени напитки, удобни мебели, любезен персонал.
- Създайте неповторима атмосфера. Нека клиентите нямат търпение да се върнат отново, заради уюта, който са почувствали при вас.
- Открийте перфектното място. Използвайте нашите инструменти за търсене и разгледайте онлайн обявите: цена, място, квадратура, наем/продажба, обзавеждане.
Готови ли сте да сте домакини на забавлението? Впуснете се смело!