Доставка с Еконт
3

ХамелеониТекуща категория: Обяви за Хамелеон
Оценете обявите за “Хамелеон”
Оценка 4.5 от 109 гласа.

Сред екзотичните домашни любимци от семейството на влечугите често се срещат и хамелеоните. Какви видове са разпространени у нас и кои са те? Какви са особеностите при отглеждането и храненето им? Защо онлайн платформата на Bazar.bg е мястото, от където можете да закупите подобен питомец?

Какви видове хамелеони има

В България най-разпространен за домашно отглеждане е йеменския. Големината му достига до около половин метър, а телата им са сплескани странично. Тяхната опашка е доста дълга и подвижна. Латинското наименование на влечугото е Chameleo calyptratus. Те живеят около 3 до 5 години. Другият вид се казва Jacksonii и той идва от Африка. 

За да видите предлаганите екземпляри в България, посетете онлайн обявите на Bazar.bg

Как се отглеждат

Отглеждането на хамелеоните е доста трудно, защото изискват голям терариум с подходящата аранжировка за катерене, какъвто е и естественият начин на живот на тези влечуги. Околната им температура трябва да е в рамките на 28 до 32 градуса. За повече информация относно наличните разновидности, прегледайте обявите онлайн на Bazar.bg

На какво трябва да обърнем внимание при храненето им

При храненето на хамелеоните предимно се набляга на живите насекоми, както и растителната храна и плодове, като смокини и банани. Добър вариант при храненето е да се наблегне на хлебарки, щурци, нимфи и копринени буби. 

Как Bazar.bg помага да си намерим домашен любимец

Нашата платформа е изключително популярна и в нея ще откриете онлайн обяви на достъпните в страната екземпляри. При нас също:

  • можете да сте както продавач, така и купувач;
  • като търговец имате свое пространство за качване на оферти;
  • поръчките се правят чрез директен контакт с продавача, а цените са най-достъпните.

Възползвайте се!